אימות הטענות שסופקו באתר זה
אתר זה ואתרים נוספים שותפים לאתר מכילים מידע והצהרות שונות לגבי ההשפעות והתסמינים האפשריים הקשורים לשעווה מוגזמת, מושפעת או מצטברת באוזניים. למרות שהמוצרים המוצעים באתר אינם מיועדים לטפל, לרפא או לאבחן כל מחלה או בעיה רפואית ואין בכוונתנו לספק כל עצה בריאות לאף אחד, עם זאת, ברצוננו לעדכן כי כל ההצהרות באתר זה הקשורות להשפעות ולתסמינים של שעווה מוגזמת, מושפעת או מצטברת באוזניים הוערכו ואומתו על ידי מקורות מידע הבאים:
(1) חולים עם פגיעה של שעווה באוזניים יכולים להבחין בתסמינים הכוללים מלאות שמיעתית, אובדן שמיעה, כאבים באוזן, גירוד, טינטון ודלקת אוזניים. הצטברות תסמינים של שעווה באוזן מתרחשת כאשר מנגון ההסרה הטבעי משובש או אינו מספק. (Garret A. Horton, Matthew T.W. Simpson, Michael M. Beyea, Jason A. Beyea (2020), Cerumen Management: An Updated Clinical Review and Evidence-Based Approach for Primary Care Physicians).
(2) שעווה באוזן עלולה להצטבר ולסתום את אחת מתעלות האוזן או את שתיהן ולגרום לאי נוחות, אובדן שמיעה, טינטון, סחרחורת ושיעול כרוני. הדבר יכול לגרום גם לדלקת אוזן חיצונית. מכיוון שתעלת השמיעה החיצונית מועצבת על ידי הענף האוריקולרי של העצב התועה, שיעול או אפילו דיכאון לב יכול ללוות גירוי של התעלה כתוצאה מהשפעות השעווה או ניסיונות ההסרה. (Daniel F. McCarter, MD, A. Ursulla Courtney, MD, and Susan M. Pollart, MD. Cerumen Impaction. Am Fam Physician.).
(3) בדרך כלל, השעווה באוזניים מזיזה חלקיקים לאוזן החיצונית בקצב שמונע הצטברות משמעותית. כאשר תהליך זה נכשל, עלולה להיווצר הצטברות מוגזמת של שעווה שיכולה לחסום את תעלת האוזן. למרות שזו יכולה להיות בעיה יחסית קטנה, היא יכולה לגרום למספר בעיות אחרות קשורות, הכוללות אובדן שמיעה, אי נוחות, הפרעות בשיווי המשקל, טינטון ואפילו זיהום. לעיתים קרובות, התסמינים האלה הם הדאגה העיקרית אצל אדם הסובל מהצטברות מוגזמת של שעווה באוזניים. (AJ Clegg, E Loveman, E Gospodarevskaya, P Harris, A Bird, J Bryant, DA Scott, P Davidson, P Little & R Coppin (2010), The safety and effectiveness of different methods of ear wax removal: a systematic review and economic evaluation)
(4) הצטברות של שעווה גרמה למידה משמעותית של אובדן שמיעה מוליך כפי שמעיד שיפור בשמיעה מ-11 ל-20 דציבלים בקרב 50.5% מהמטופלים ושיפור של 21 ל-30 דציבלים בקרב 29.4% מהמטופלים לאחר הסרת השעווה מהאוזניים. ניתוח סטטיסטי הצביע על כך כי השינוי הממוצע במרווח בין הולכת האוויר לעצם לפני ואחרי הסרת השעווה בכל 109 האוזניים היה 21.19 דציבלים. ההבדל היה משמעותי מבחינה סטטיסטית. (Sethu T. Subha, Rajagopalan Raman, MS CORL (2006). Role of impacted cerumen in hearing loss)
(5) מטופלים מחפשים טיפול להשפעה של שעווה באוזניים עבור שורה של תסמינים. דווח על כאב, גירוד, תחושת מלאות, טינטון, ריח, ניקוז, שיעול וסחרחורות וחסימה מלאה עלולה להוביל לאובדן שמיעה משמעותי. אובדן השמיעה יכול לנועה בטווח של 5-40 דציבלים על פי מידת החסימה של התעלה עם השעווה באוזניים. תסמינים של השפעת השעווה באוזניים כוללים: כאבי אוזניים, טינטון, מלאות באוזן, כאב, שיעול, אובדן שמיעה וסחרחורת. (Peter S. Roland, MD, Timothy L. Smith, MD, MPH, Set R. Schwatz, MD, MPH, and others (2008). Clinical practice guideline: Cerumen impaction).
(6) האבחנה של השפעת הצטברות שעווה באוזניים מבוצעת על ידי הדמיה ישירה באמצעות אוטוסקופ. תסמינים שכיחים כוללים אובדן שמיעה, תחושת מלאות באוזן, גירוד, כאב אוזניים, טינטון, שיעול ולעיתים רחוקות תחושה של חוסר איזון. אובדן שמיעה כתוצאה מהצטברות של שעווה באוזניים יכול לגרום לפגיעה קוגניטיבית הפיכה אצל אנשים מבוגרים. (C. Michaudet, MD, John Malaty, MD (2018). Cerumen Impaction: Diagnosis and Management. Am Fam Physician. 2018;98(8):525-529)